info:
Home / Over ons

Over ons

Stichtingsbestuur – Jaarstukken – Vacatures – Protocollen – Reglementen – Beleid

Stichting IJgenwys en Anders is een kleinschalige zorginstelling die dagbesteding en doelgerichte activiteiten biedt aan mensen met een beperking. De stichting wil zo kleinschalig mogelijk werken. Het bestuur en de Raad van Advies bestaan uit vrijwilligers met hart voor de zorg. Dat betekent dat deze mensen geen vrijwilligersvergoeding en/of vakantiegeld ontvangen. Alleen gemaakte kosten worden vergoed.

Ben jij onze nieuwe voorzitter of secretaris cliëntenraad?

Wij zoeken per direct een voorzitter en secretaris voor de cliëntenraad.

Bij deze vrijwilligersfuncties (dus zonder vergoeding) is het nodig dat u een verbintenis met de stichting heeft. Dat betekent dat u óf deelnemer bent bij IJgenwys en anders óf u bent een familielid van een deelnemer bij IJgenwys en Anders.

Je bent als vrijwilliger of stagiair heel erg welkom

Bijzonder door gewoon mee te doen.

Als vrijwilliger ben je met je inzet, aandacht en enthousiasme een waardevolle en onmisbare hulp bij de dagbesteding van mensen met een beperking. Bij IJgenwys en Anders zijn vrijwilligers niet meer weg te denken. Neem contact met ons op, dan bekijken we samen waar jouw talent en interesse ligt.

Wij zijn een erkend leerbedrijf. Volg je een opleiding in onze branche op MBO-niveau 1, 2, 3 of 4? Wij bieden uitstekende en waardevolle stageplekken!

Parttime Begeleider dagbesteding

Stichting IJgenwys en Anders zoekt per direct een begeleider dagbesteding activiteitencentrum en zorgboerderij. Het is een parttime functie voor 10 uur per week. In een klein team vervangen we elkaar bij ziekte, vakantie en bijscholing. Wij werken met passie en bevlogenheid en dat verwachten we natuurlijk ook van jou.

  • Wil jij werken met verschillende doelgroepen en leeftijden op wisselende dagen? Houd je van kleinschalig en veel afwisseling (dieren, groen, maken van decoratie en cadeau artikelen)
  • Heb je een passende opleiding gevolgd?
  • Doe jij wat je zegt en zeg jij wat je doet?
  • Heeft papierwerk binnen de zorg geen geheimen meer voor jou?
  • Ben je open en werk je transparant?
  • Ben je bereid ook te rijden met een bus?
  • Heb je een BHV-diploma?

Dan zoeken we jou! Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden en elkaars verwachtingen.

Secretaris Raad van Advies

De Raad van Advies bestaat bij voorkeur uit drie vrijwilligers met hart voor de zorg. Deze mensen ontvangen geen vrijwilligersvergoeding en/of vakantiegeld. Er is alleen een vergoeding voor gemaakte kosten. Stichting IJgenwys en Anders zoekt een gedreven secretaris die meehelpt om de nodige voorzieningen te treffen voor de beroepskrachten. Het meehelpen om het kwaliteitssysteem op orde te houden hoort daarbij. De inzet zal zo’n 50 uur per jaar zijn plus de aanwezigheid bij open dagen en interne trainingen.

———————————————————————————————————-

Wij werken volgens de cao gehandicapten zorg

Het overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is verplicht voor alle functies en vrijwilligers.