Stichting ijgenwys en anders

Stichting ijgenwys en anders is een activiteitencentrum waar verschillende activiteiten worden aangeboden, zo kunnen mensen met een indicatie dagbesteding vanuit de WMO (gemeente) ZIN of met PGB terecht voor werk vervangende activiteiten. Zoals dierverzorging, groenonderhoud, keuken en facilitaire dienstverlening. Maar ook voor maatschappelijke dagbesteding zoals opvang bij beginnende dementie.

Kan jij (nog) niet) mee in het bedrijfsleven of wil een mantelzorger ook eens een paar uur rust. Bij ijgenwys en anders kan iedereen met een zorgvraag terecht.

Doen wat bij je past, met Plezier.

De dag gaat snel voorbij als je doet wat je leuk vind, nieuwe dingen leert, nieuwe mensen ontmoet en waar je samen een koffie drinkt en luncht. Waar je gemist word als je er een keer niet bent. Een aangenaam gevoel geeft een ritme in de dag krijgt en waar je met voldoening naar huis gaat.

ijgenwys en anders,

Ook trots op jou anders zijn! Word deelnemer bij ijgenwys. Heb je eenmaal een intake gesprek gehad dan kan je al heel snel bij ons komen deelnemen aan een activiteit.  We houden regelmatig overleg met jou je familie en met je begeleiding. Een keer per jaar houden wij een open dag zodat jij ook aan iedereen kan laten zien wat we samen doen.

Droom je van een nieuwe activiteit en wil je een uitdaging….

Jij bepaald wij begeleiden en ondersteunen, misschien op afstand of misschien heel intensief. wij luisteren ook als jij je verhaal eens kwijt wilt of als je een baaldag hebt. Wij werken samen, helpen jou vooruit in jou doelen. Die jij samen met de WMO consulent en ons opstelt.

Doe je mee?

Wij werken volgens het concept MISC. wil je hierover meer weten, bezoek onze website.

Vorming training en scholing

Activiteiten begeleiders en vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold en getraind. Zodat ze optimaal voor en met jou kunnen werken. Maar ook jij bent nooit te oud om te leren, misschien zelfs wel een certificaat te halen, een ijgenwys certificaat zodat je zelfstandig klussen mag verrichten. Of wie weet ga jij wel voor een landelijk erkend certificaat waardoor jij bij een echt bedrijf kan gaan werken.

Begeleid werken,

Ook wanneer je doorstroomt naar een functie binnen een echt bedrijf kunnen wij jou als coach blijven volgen.