Home / Activiteiten vanuit indicatie WMO

Activiteiten vanuit indicatie WMO

Momenteel zijn wij bezig met het aanpassen van deze pagina.

Tovertafel is een zorginnovatie die in 2015 op de markt werd gebracht door het Nederlandse medtech bedrijf Active Cues. De Tovertafel is ontwikkeld voor mensen met een cognitieve uitdaging. Er is een variant voor diverse doelgroepen, waaronder mensen met dementie, mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand. De Tovertafel is een voorbeeld van Nederlands design. Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen boven een tafel. In het kastje zitten onder andere een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor waarmee interactieve spellen op tafel worden geprojecteerd. Tovertafel is ontwikkeld voor gebruik in zorginstellingen, (dag)opvang en scholen.

Het gedachtegoed achter de Tovertafel is in 2009 ontstaan vanuit het promotieonderzoek van Hester Le Riche. Le Riche startte haar onderzoek aan de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO) van de Technische Universiteit Delft. Uiteindelijke leidde dit onderzoek, waarin zij onderzocht hoe ze mensen in de midden- tot late fase van dementie kon activeren en apathie kon doorbreken, tot een prototype van de Tovertafel [1]. De Tovertafel verscheen als product op de markt in 2015. In datzelfde jaar richtte Le Riche ook het bedrijf achter de Tovertafel op, genaamd Active Cues.

De Tovertafel is een zorginnovatie die mensen met een cognitieve uitdaging met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert.

Autotechniek:

werken aan een sleepboot, auto. motor/bromfiets is het werken aan beroepsvaardigheden.

Jongeren en jong volwassenen met een beperking hebben het vaak moeilijker om hun opleiding af te maken, stageplaatsen te vinden en moeite met theoretisch onderwijs. IJgenwys biedt een beschermde ontwikkelingsgerichte plek om beroepsvaardigheden te leren.

Dingen als op tijd komen, goed met gereedschappen omgaan, sociale vaardigheden en al die andere dingen die nodig zijn om een opleiding af te maken of te starten en bij een baas te kunnen werken. IJgenwys biedt plaats aan jongeren van praktijkonderwijs, cluster 4 onderwijs en MBO. Er wordt gewerkt in een aan individuele doelen en werkpunten, volgens een begeleidingsplan onder verantwoordelijkheid van een gedragswetenschapper. Arbeidstraining kan op zichzelf staan maar ook als begeleide stages.

Voor jongeren met een beperking en/of gedragsproblemen is het vaak ook moeilijk om een passende stageplaatsen te vinden. Een plek waar kortere en ook langere stages mogelijk zijn, eventueel gekoppeld aan een externe opleiding.

Het repareren heeft geen grenzen. We zoeken indien mogelijk naar tweedehands onderdelen.

Scheepvaarttechniek: Voor de mensen die interesse hebben in boten beschikken wij over een boot genaamd Bram. Bram is een oud voormalige sleepboot die wij momenteel aan het restaureren zijn.

Bussen: schoonmaak, klein onderhoud, inrichting, tanken

Fietsen: Schilderen , onderhoud

Gebouw onderhoud: schilderen, schoonmaak, kleine reparatie handelingen, algemeen onderhoud, kleine interne verbouwingen,

Terrein onderhoud: straatwerk, schoonmaak, grondwerkzaamheden. Hekwerk plaatsen en onderhouden, schilderen, trillen, bladeren opruimen.

Machine onderhoud en of reparatie: smeren, vloeistoffen controleren, schilderen, schoonmaak, tanken.

Modelbouw: lijmen, schilderen, schuren, gips vormen.

Beweging: fietsen, wandelen, hometrainer

Dieren: voeren, hokken/ kooien schoonmaken, uitlaten, verzorgen, hoeven onderhouden, knuffelen.

Huiskamer: rust, film, naaien, breien, punniken, (voor)lezen, schrijven, puzzelen, gezelschapsspellen.

Schoonmaak: dweilen, ramen lappen, stofzuigen, wassen, afwassen.

Groen onderhoud: grasmaaien, snoeien, planten, stekken, aanleg en ontwerp, kappen zagen, takken versnipperen, harken, kantsteken.

Tuin decoratie / houtbewerking: maken van houten varkens, ezels, kerstbomen, koetjes, deurstoppers, tuintafels en stoelen / banken, kratten, hondenmanden, fotolijsten, snijplanken, tekstborden.

Transport en logistiek: boodschappen, interne verhuizingen, bevoorrading dieren, aanleveren materialen, gereedschappen en machines. Gemaakte artikelen brengen naar winkel en of klanten.

Onze kraam / verkoop: klanten helpen, aanvullen, schoonmaken, etaleren, postpakketten.

Verhuizingen / ontruimingen: kleine spullen laden, inpakken

Keuken

Gastvrouwschap / Gastheer

Expositie:

Communicatie / (social) media / fotografie

Knutselen

Kamer training

Vliegen gordijnen

Jaarmarkten en braderie

Poffertjes

Administratie

Promotie / reclame

Archief vernietiging

Muziek

wmo/ wlz