info:
Home / IJgenwys in beeld

IJgenwys in beeld

Onze activiteiten in en rond Etten-Leur

  • Markenland – binnenruimte

Onze locatie Markenland 96 in Etten-Leur is oorspronkelijk een kleuterschool. Toen we hier in 2016 naar toe verhuisden, hebben we het geschikt gemaakt voor dagbesteding en activiteiten voor onze doelgroepen. Veiligheid, kwaliteit, gezelligheid en warmte staan hier centraal.

Midden in de wijk

Daarnaast zijn we graag het middelpunt voor de wijk Baai, waarin we gehuisvest zijn. Een van onze ruimtes wordt dan ook regelmatig gebruikt voor wijkactiviteiten.

Voor alles is ruimte

Zo hebben we een gezamenlijke eet- en koffieruimte, een creatieve ruimte een huiskamer en een ruimte speciaal ingericht voor activiteiten van onze kindergroep.

Veiligheid

Door een bijdrage uit het Rabobank Coöperatie Fonds konden we een aantal deuren voorzien van een automatische deur opener om de rolstoeltoegankelijkheid te vergroten. Ook is er een rolstoeltoilet gerealiseerd. Ook hiervoor zijn er nog verschillende andere donaties geweest.

  • Markenland – buitenruimte

Tuin en terras

De buitenruimte rondom onze dagbestedingslocatie is een ruime, goed afgezette, veilige en groene tuin met terras. Onze deelnemers zorgen er zelf voor dat het er netjes uit ziet.

AED

Sinds 2018 hangt er een openbaar AED-apparaat aan de buitenmuur. Burgerhulpverleners kunnen deze gebruiken als een wijkbewoner wordt gemeld met hartproblemen. Zo dragen we ook bij aan veiligheid in onze wijk.

 

  • Boerderij

Voor de cliënten die dat willen, gaan we regelmatig naar de boerderij om daar lekker buiten te zijn en te zorgen voor de dieren en de buitenruimte.

 

  • Klusactiviteiten bij onze boot en oldtimer auto

Met onze cliënten die graag wat meer technischgericht werken, kunnen we aan de slag met onze boot of oldtimerauto.

 

Sinds 2 januari 2017 heeft IJgenwys en Anders het beheer van de gemeentelijke dierenparkjes overgenomen van de gemeente Etten-Leur. Deze liggen aan de Wilhelminalaan en het Berkenveld.

Met veel enthousiasme en plezier verzorgen de cliënten van IJgenwys en Anders de geiten en andere dieren. Zij krijgen veel waardering voor deze activiteiten. Veel mensen hebben immers plezier van de dierenparkjes in hun wijk.

 

  • Tovertafel bij Stichting Ijgenwys en anders officieel in gebruik genomen

Op 17 juli 2017 namen we een Tovertafel in ontvangst. Een Tovertafel is een interactieve projectie dat mensen stimuleert om samen een spel te spelen.

Mede door de geweldige bijdrage van vele donateurs via een crowdfundingactie kunnen de cliënten van de stichting nu ook dit communicatie- en bewegingsspel spelen. Het is een aanvulling op de andere activiteiten in de dagbesteding.

Trekker van de geldinzameling was raadslid Clasien de Regt. Bij de opening speelde wethouder Dujardin het eerste spel op de Tovertafel, samen met Clasien de Regt, de heer De Weert van de Rabobank, de heer Van Bergen van De Helpende Hand en een deelnemer van Stichting ijgenwys en Anders Tovertafel.