Home / Nieuws / Beheer dierenparkjes door Stichting ijgenwys en Anders

Beheer dierenparkjes door Stichting ijgenwys en Anders

De gemeente Etten-Leur heeft twee dierenparkjes in haar beheer. Deze liggen aan de Wilhelminalaan en het Berkenveld. De verzorging van de dieren en het dagelijks onderhoud van het terrein is een taak die ook door een andere partij dan de gemeente gedaan kan worden. In de afgelopen periode hebben de gemeente Etten-Leur en Stichting IJgenwys en Anders elkaar hierin gevonden. Hierdoor kan de gemeente wat besparen op de onderhoudskosten en heeft de stichting een aanvullende activiteit in haar aanbod. 

Stichting IJgenwys en Anders

Vanaf 2 januari 2017 neemt Stichting IJgenwys en Anders het beheer van de gemeentelijke dierenparkjes over. Deze stichting is een activiteitencentrum waar verschillende activiteiten worden aangeboden voor mensen met een beperking (o.a. dagbesteding vanuit de WMO). Zij kunnen hier terecht voor werk vervangende activiteiten. Het beheer van de dierenparkjes is een mooie aanvulling op het aanbod van hun activiteiten.

Enthousiasme

Niet alleen voorzitter Jos Trouwborst ziet een samenwerking met de gemeente Etten-Leur voor het beheer van de dierenparkjes wel zitten. Ook de cliënten van de stichting zijn enthousiast om te beginnen. Jos geeft aan dat er door een aantal cliënten al boeken worden gezocht over de verzorging van geiten en andere dieren. Ze hebben er enorm veel zin in.

 Ondertekening overeenkomst

Op 22 december 2016 is de overeenkomst tussen Stichting IJgenwys en Anders en gemeente Etten-Leur ondertekend. Hierna heeft er bij het dierenparkje aan de Wilhelminalaan, onder het toeziend oog van een aantal cliënten van de stichting, een symbolische overdracht plaatsgevonden. Wethouder Van Hal geeft aan vertrouwen te hebben in een goede samenwerking en hoopt dat de cliënten van de stichting hier met veel plezier aan de slag zullen gaan.

 Vrijwilligers

Voor de verzorging en het voeren van de dieren in de weekenden is Stichting IJgenwys en Anders nog op zoek naar vrijwilligers. Jos Trouwborst geeft aan dat er in de weekenden geen activiteiten van de stichting plaatsvinden, waardoor hiervoor een aantal vrijwilligers noodzakelijk is. Hij hoopt dat er door het aantrekken van vrijwilligers ook een band ontstaat met de omwonenden van de dierenparkjes.  Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de stichting (info@ijgenwys.nl).

About ijgenwys